Kelime ya da diğer adıyla karakter sayacı, internet kullanıcılarının sıklıkla kullandığı bir modül olarak karşımıza çıkıyor. “Kelime sayısı hesaplama” olarak da kullanılan bu araç sayesinde bir metinde kullandığınız karakter ve kelime sayısını hesaplayabilir, metne dair diğer detaylara göz atabilirsiniz. Kelime sayacımız, hesaplamak istediğiniz makale veya içeriğin karakter sayısını, cümle sayısını, harf sayısını, paragraf sayısını, boşluk sayısı ve kelime öbek adedini hesaplamaktadır.
Türkçe kökenli bileşik bir kelime olan sayaç, “saymaya yarayan alet” anlamına gelmektedir. Günümüzde elektrik, doğalgaz ve su gibi tüketim kalemlerinde yapılan harcamaları ölçmeye yarayan aygıt için de kullanılır.
Kelime sayacı ise bir metindeki kelime sayıları başta olmak üzere karakter, boşluk, paragraf ve diğer istatistikleri pratik bir şekilde kullanıcıya aktarmayı amaçlar.
Kelime sayacı nasıl kullanılır?
Kelime sayacını kullanmak bir dizi pratik işlemler gerektirir. Kelime ve/veya karakter sayısını ölçmek istediğiniz bir metni kopyalayıp modül sayfasında yer alan boşluğa yapıştırdıktan sonra “Hesapla” butonuna tıklamanız yeterli. Bu işlem sizi doğrudan sonuç sayfasına yönlendirecektir.
Kelime sayacında bir ölçüm yaptıktan sonra alt taraftaki “Temizle” butonuna tıklayarak metni yerleştirdiğiniz kısmı silebilir ve hızlı bir şekilde yeni bir işlemde bulunabilirsiniz.
Kelime sayacı kimler tarafından kullanılır?
Bir makale, deneme, tez ya da web içeriği hazırlayan bireylerin kelime sayacı kullanır ve bu sayede metindeki kelime, karakter sayısını inceler. Hazırlanması gereken metin için alt ve/veya bir üst sınır bulunuyorsa bir sayaç kullanımının gereklilikliği söz konusudur.
Gazeteci, öğrenci, yazar, araştırmacı ve SEO Analistler tarafından kullanıldığını bildiğimiz bu modül sayesinde zamandan tasarruf edebilmek mümkündür.
Kelime sayacı hangi alanlarda kullanılır?
Kelime sayacı son derece yaygın olarak kullanılan web araçları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bu araç;
vb. alanlar için yoğun bir şekilde kullanılıyor.
Bir web sitesi içeriğinin Google algoritması baz alındığı takdirde minimum 250-300 kelimeden oluşması gerekliliği editörler açısından bir kelime hesaplama ihtiyacını doğurmaktadır. Buna ek olarak; Facebook, Twitter ya da SMS içeriklerinin bir üst sınıra sahip olması da reklamcılar açısından bir kelime sayacı kullanımına zemin sağlıyor.
Türkçeden İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca ya da diğer dillere çeviri hizmeti sağlayan çevirmenler de ödemelerini karakter başına aldıklarından dolayı hazırladıkları çevirilerin karakterlerini hesaplamak durumundadırlar. Bu durum, kelime sayacının kullanım alanlarından bir diğerini oluşturuyor.
Güncelleme Tarihi: 5.11.2021
Güncelleme Tarihi: 5.11.2021
Güncelleme Tarihi: 5.11.2021
Güncelleme Tarihi: 10.01.2022
Güncelleme Tarihi: 10.01.2022
Hesaplama araçlarımızı sizden gelen öneriler doğrultusunda geliştiriyoruz.
İhtiyaç duyduğunuz hesaplama aracı talebiniz ya da mevcut hesaplama araçlarımızla ilgili önerileriniz varsa aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.
En çok kullanılan benzer hesaplama araçları...
Finans, Hukuk, Sigorta, Muhasebe, Vergi, Matematik, Sağlık, Bilişim
Bilimsel Hesap MakinesiGüncelleme Tarihi: 5.11.2021